La importància de l'educació inclusiva

Educació Inclusiva

Segons Susan Stainback l'educació inclusiva és: «un procés pel qual s'ofereix a tots els nens i nenes, sense distinció pel que fa a la capacitat, la raça o qualsevol altra diferència, l'oportunitat de continuar sent membres de les aules regulars i d'aprendre dels seus companys –i amb ells– a l'aula».

Té com a objectiu integrar l'alumnat propi de l'educació especial en grups ordinaris, de manera que es produeixin classes heterogènies.

- L'educació inclusiva es guia pels principis següents:
- L'escola ha d'educar en el respecte dels drets humans i, per fer-ho, organitzar-se i funcionar d'acord amb els valors i principis democràtics.
- Tots els membres de la comunitat col·laboren per facilitar el creixement i desenvolupament personal i professional individual, alhora que el desenvolupament i la cohesió entre els iguals i amb els altres membres de la comunitat.
- La diversitat de totes les persones que componen la comunitat educativa es considera un fet valuós que contribueix a enriquir a tot el grup i afavorir la interdependència i la cohesió social.
- Es busca l'equitat i l'excel·lència per a tots els alumnes i es reconeix el seu dret a compartir un entorn educatiu comú en el qual cada persona sigui valorada per igual.
- L'atenció educativa va dirigida a la millora de l'aprenentatge de tot l'alumnat, per la qual cosa ha d'estar adaptada a les característiques individuals.
- La necessitat educativa es produeix quan l'oferta educativa no satisfà les necessitats individuals. Conseqüentment, la inclusió implica identificar i minimitzar les dificultats d'aprenentatge i la participació i maximitzar els recursos d'atenció educativa en tots dos processos.

Aquí vos deix un vídeo que personalment m'emociona moltíssim i m'encanta, el seu nom és Cuerdas. El curtmetratje  narra una tendra història d'amistat entre dos nens molt especials però també és una obra que parla de valors i il·lusions. Esper que vos encanti tant com a jo!





Finalment, aquí vos deix un article de l'autor Pere Pujolàs i Maset on ens parla d'estratègies per fer possible la inclusió escolar:

http://www.xtec.cat/crp-santacolomaf/conferencies/la_inclusio_escolar_article.pdf


Resultat d'imatges de que es la inclusio?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qué són les adaptacions curriculars? Quins tipus hi ha?

La peixera

L’ALUMNAT AMB NESE, CONCEPTE I CLASSIFICACIÓ