Alumnes amb altes capacitats


Resultat d'imatges de altes capacitats

Què són les altes capacitats?

Els alumnes amb altes capacitats intel·lectuals mostren un estil i un ritme d’aprenentatge diferental de la major part dels seus companys i també trets de personalitat i sensibilitat sovint característics. Per això, requereixen i mereixen una educació que tingui en compte les seves necessitats, ja que el seu potencial pot veure’s limitat o, fins i tot, tornar-se en contra seu si no reben l’atenció adequada.

Les queixes d'avorriment, la desmotivació, les respostes conductuals, les dificultats d'integració social o un descens en el rendiment acadèmic poden informar-nos que estem davant d'un alumne amb AC que reclama aprendre més, més ràpid o de forma diferent. Alumnes curiosos, entusiastes per l’aprenentatge, inquiets i amb facilitat per experimentar i descobrir poden observar-se dispersos, avorrits, acomodats, frustrats o amb baix rendiment acadèmic si no es posen en pràctica mesures d’intervenció educativa encaminades a cobrir aquells aspectes que precisament la seva capacitat els pot impedir desenvolupar: l’esforç, la perseverança, la constància, l’hàbit de treball, l’orgull o la tolerància a la frustració.

Saber identificar i intervenir amb els alumnes amb AC farà possible no només el desenvolupament del seu talent sinó també el seu benestar global, al sentir-se compresos, integrats i estimulats intel·lectualment.

Aquí vos deix un enllaç sobre el tema: alumnes amb altes capacitats

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qué són les adaptacions curriculars? Quins tipus hi ha?

La peixera

L’ALUMNAT AMB NESE, CONCEPTE I CLASSIFICACIÓ