Discapacitat auditiva

Què és la discapacitat auditiva?

És la dificultat o impossibilitat d'utilitzar el sentit de l'oïda. En termes de la capacitat auditiva, es parla d'hipoacúsia i de sordera.Hipoacusia: Pèrdua auditiva lleu (lleugera) a moderada (mitjana); no obstant això, resulta funcional per a la vida diària; sent necessari l'ús d'auxiliars auditius, entre altres elements per optimitzar les restes auditives.


Les persones que presenten hipoacúsia poden adquirir el llenguatge oral a través de la informació que reben per via auditiva.

Sordesa: Pèrdua auditiva severa a profunda, on l'audició no és funcional per a la vida diària tot amb auxiliars auditius; l'adquisició del llenguatge oral no es dóna de manera natural. Els alumnes i les alumnes amb aquest tipus de perduda utilitzen principalment el canal visual per rebre la informació, per aprendre i per comunicar-se, de manera que la Llengua de Senyals és la llengua natural de les persones amb aquesta condició.


Quines són les causes?


L'origen de la sordesa pot ser congènit o adquirit. Per tant, pot ser degut a fets variats: herència genètica (antecedents de sordesa en familiars pròxims), problemes durant l'embaràs, problemes en el naixement (durant el part o en els dies posteriors) ... També pot originar-se per malalties com l'otitis crònica i la meningitis o altres d'origen víric com la parotiditis (galteres) i el xarampió

Aquí vos deix un enllaç sobre el tema: discapacitat auditiva

Resultat d'imatges de discapacidad auditiva

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qué són les adaptacions curriculars? Quins tipus hi ha?

La peixera

L’ALUMNAT AMB NESE, CONCEPTE I CLASSIFICACIÓ