Què és el treball cooperatiu?

Al llarg de la meva escolarització, el que s'ha fet a l'hora de crear grups de feina per realitzar un treball que forma part de l'avaluació ha estat donar-mos l'opció d'agrupar-mos lliurament.

No obstant això, aquesta vegada després de la fase de creació de grups estables hem tengut l'opció de completar una diana entre tots seguint diferents pautes segons el segment de la figura. El treball cooperatiu és un contingut que s'ha recomanat i s'ha donat a quasi totes les assignatures del grau. Així doncs, abans de començar a emplenar els buits de la diana, hem dividit la figura en 5 parts, ja que el nostre grup està compost per aquest nombre d'integrants.

Una vegada fetes les 5 seccions hem anat omplint els espais que ens hem assignat a cada un responent amb un adjectiu a una sèrie de preguntes. S'ha demanat:


  • Facultat positiva
  • Facultat negativa

Són preguntes que ens fan pensar sobre nosaltres mateixos i el que volem ser. També permet conèixer un poc als companys i saber com es defineixen a ells mateixos o què destaquen de la seva personalitat. Per altra banda, hem triat un nom per al grup i ens hem assignat una sèrie de rols i funcions: secretari, portaveu, coordinador…



Què pensau voltros del treball cooperatiu?


El treball en equip implica cooperació amb altres d'una manera coordinada, harmònica i enfocada aprofitant les fortaleses de cada un.

Treballant en equip som capaços de fer coses meravelloses, som capaços d' aconseguir totes les metes que ens proposem. 


Aquí vos deix el segünt vídeo, que penso que reflexa perfectament el resultat de treballar cooperativament!:



Treballant cooperativament som capaços de tot!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qué són les adaptacions curriculars? Quins tipus hi ha?

La peixera

L’ALUMNAT AMB NESE, CONCEPTE I CLASSIFICACIÓ