Xerrada UEECO - Tòfol Perelló

Bones tardes!

L'altre dia va venir a fer-mos una xerrada en Tòfol Perelló, mestre de l'aula UEECO del Port d'Alcúdia.
Què és una aula UEECO?

Una aula UEECO, Unitat Educativa Específica en Centre Ordinari (tant d'infantil, com de primària com de secundària), és una modalitat d'escolarització destinada a aquells alumnes que presenten necessitats educatives especials associades a discapacitat psíquica moderada (amb o sense trastorn de personalitat), a trastorns greus del desenvolupament, a discapacitat motriu severa, o a plurideficiències que necessiten suports molt individualitzats i específics així com adaptacions curriculars significatives en pràcticament totes les àrees curriculars i estratègies educatives molt diferenciades de la resta d'alumnes.

Aquestes aules estan dotades de molts de recursos, ja siguin materials,(diferents tallers, prioritats del moment) o humans, (d'un/a mestre/a d'educació especial o de pedagogia terapèutica (PT) i un/a auxiliar tècnic educatiu (ATE)). A més, el nombre d'alumnes no pot superar els 7 i pot disminuir segons les característiques dels alumnes.

Personalment, he de dir que més o manco ja sabia com funcionaven aquestes aules, ja que a les meves segones pràctiques vaig tenir la sort de gaudir d'una escola la qual les duien a terme.

Pel que fa pros i contes, les aules UEECO són un gran recurs per treballar un aspecte importantíssim pels alumnes com és l'autonomia personal o ens fa sentir-nos solidaris, ja que ajudam als altres, però encara així, trobo que aquestes aules no són gens inclusives.

La inclusió educativa es basa en les 3 P (participació, presencia i progrés), no podem dubtar que els alumnes a les aules UEECO progressen adequadament si es fa la feina com toca, però penso que el fet de crear aules a part, fa que no sigui del tot inclusiu, ja que penso que aquests alumnes haurien de participar i estar presents a tots als àmbits escolars.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qué són les adaptacions curriculars? Quins tipus hi ha?

La peixera

L’ALUMNAT AMB NESE, CONCEPTE I CLASSIFICACIÓ